Met dit brainfood kom jij in de opperste vergaderstemming!

Ellenlange betogen van collega’s die hun punt al lang hebben gemaakt, verhitte discussies over onbenullige onderwerpen of voor de zoveelste keer een lastig agendapunt behandelen: vergaderen kan behoorlijk slaapverwekkend zijn. Toch doen we het veel en vaak en hebben we inmiddels tal van afleidende termen bedacht om de vergadering minder saai te doen klinken – van overleg tot brainstorm en van meeting tot heisessie. Die hippe termen maken het weliswaar niet altijd gemakkelijker om tijdens bepaalde ‘sessies’ een gaap te onderdrukken. WAAR helpt je!

Brainfood

Dat we onze energie voor de dag uit onze voeding halen, hoeven we jou niet te vertellen. Weet je ook welke etenswaren je het beste kunt kiezen om tijdens een vergadering gefocust te blijven? Het maakt voor je concentratievermogen nogal wat uit of je voor een overheerlijke, maar toch wel wat stevige burger kiest of voor een salade gaat. Om ervoor te zorgen dat jij de vergaderingen in het vervolg op en top gefocust bijwoont, zetten we het zogenaamde ‘brainfood’ voor je op een rij. Brainfood is de verzamelnaam voor voedingsmiddelen die bevorderend zijn voor je concentratie en / of die je fijne een energy boost geven.

#1 Bieten

De kans is groot dat de rode biet je terugvoert naar je kinderjaren, waarbij jij na het eten van het goedje met een rode smoel vrolijk de camera in kijkt. Of je er nu van houdt of niet; je ouders schotelden je de groente niet voor niets voor. Rode bieten zitten namelijk bomvol natuurlijke nitraten. Die nitraten zijn goed voor je bloed. Zo zijn bieten bewezen bloeddrukverlagers en vergroten ze de bloedstroom naar de hersenen. Kies voor een recept met rode bieten en je mentale prestaties gaan erop vooruit!

Heb jij behoefte aan een bietenboost? Ga dan voor onze verse bietensap met – natuurlijk – rode biet, ananas, sinaasappel en appel.

Rode bieten

#2 Avocado

We geven het toe; avocado is niet de beste keus als je jouw aangegroeide zwembandjes wilt laten verdwijnen. Hoewel de avocado heel gezond is, zit hij namelijk bomvol (gezonde) vetten. Toch zijn er tal van gezonde redenen om ongegeneerd te smullen van deze bijzondere vrucht. De avocado houdt bijvoorbeeld je bloedsuiker stabiel, wat ervoor zorgt dat je minder snaaidrang krijgt gedurende de dag. Ook bevat avocado een stofje dat goed is voor je huid (veel gezichtsmaskers bevatten daarom avocado). Last but not least; in avocado’s zitten stofjes die bloedstolsels in de hersenen voorkomen (ze beschermen daarmee tegen beroertes) en bovendien de cognitieve functie van de hersenen verbeteren. Zowel het geheugen als de concentratie krijgen een boost van dit groene papje.

Op zoek naar een beetje concentratie? Kies dan voor onze Zalm Sandwich met mierikswortelmayonaise, avocado en rode ui of voor het overheerlijke Broodje homemade guacamole met gegrilde kip en chilisaus!

#3 Blauwe bessen

De blauwe bes is een ware antioxidant bom. Antioxidanten werken ontstekingsremmend, cholesterolverlagend en beschermen tegen verschillende ziekten. De reden dat dit lekkere besje tot de brainfoods wordt gerekend, is vanwege het hoge gehalte gallinezuur. Dat zuur beschermt onze hersenen tegen degeneratie (aantasting van weefsels en cellen) en stress. Handig als je een presentatie moet geven of als die ene collega je weer eens het bloed onder de nagels vandaan haalt tijdens het vergaderen 😉

Je vindt de blauwe bes nog wel eens terug in een van onze verse sappen. Wil je ‘m graag (in een sapje of een ander gerecht) op de kaart van WAAR hebben? Informeer bij Kim eens naar onze ‘Bedrijf op de kaart’ mogelijkheden.

Blauwe bessen

#4 Ei(erdooier)

Wist je dat een uitsmijtertje tijdens de lunch een impuls aan je vergadering kan geven? Eierdooiers bevatten de stofjes tryptofaan en tyrosine, die de aanmaak van serotonine (juist, dat gelukshormoon) stimuleren. Eieren maken dus gelukkig! Na het eten van een paar eieren, is de kans groot dat jij de vergadering opvrolijkt met een paar goede grappen. Naast een bijdrage aan het geluksgevoel, helpen eieren ook de hersenfunctie een handje. Eieren bevatten choline, dat nodig is voor de aanmaak van acetylcholine, een neurotransmitter die betrokken is bij de prikkeloverdracht in de hersenen.

Je leest het: van een ei word je blij én scherp. Kies daarom voor de Doe-mij-die-maar van WAAR (uitsmijter van drie eieren), het 12-uurtje of de Uitsmijter de Luxe.

Ei & avocado

#5 Broccoli

Broccoli is een van de beste groentes voor je hersenen. Het is een bron van vitamine K, dat helpt bij het verwerken van informatie in je hersenen. Heb je een lastige vergadering in het vooruitzicht waar veel verschillende standpunten ter berde komen? Eet van tevoren een gerecht met broccoli en jij onderscheidt tijdens de meeting probleemloos de hoofdzaken van de bijzaken.

Bij WAAR pureren we deze overheerlijke groente zo af en toe tot een soepje. Heb je een ander lekker broccoligerecht? Tip onze keukenprinsessen gerust!

Broccoli

Voor de zoetekauw

Wil je geconcentreerd vergaderen? Dan is suiker over het algemeen not done. Suiker is verslavend en werkt depressie, concentratieproblemen, onrust, geheugenverlies, nervositeit, zelfmedelijden en prikkelbaarheid in de hand. Niet echt de juiste ‘state of mind’ tijdens een vergadering. Probeer de suikerinname van je deelnemers daarom zoveel mogelijk te beperken als je effectief wilt vergaderen.
Ben jij een ware zoetekauw en voelt een dag zonder zoet voor jou als een extreme lijfstraf? Dan hebben we toch een beetje goed nieuws: uit diverse onderzoeken blijkt dat pure chocolade een positief effect heeft op je mentale vaardigheden. Het geheugen blijkt baat te hebben bij een beetje chocolade, maar het bruine goud werkt ook bloeddrukverlagend en helpt de bloedstroom naar hart en hersenen verbeteren. Kortom; wil jij de deelnemers aan je vergadering alert en actief houden, maar vind je het voorschotelen van broccoli, blauwe bessen en avocado net iets te ver gaan? Kies dan voor pure chocolade!

Healthy vergaderen bij WAAR

Ben je op zoek naar een inspirerende vergaderlocatie en wil je jouw vergadering op een leuke en gezonde manier een energy boost geven? De dames van WAAR denken graag met je mee over een gezonde lunch en lekkere tussendoortjes. Neem contact met ons op en we nemen de mogelijkheden met je door!

in Blog