Waar ben je naar op zoek?


MENU
https://waarborgvastgoed.nl
inspirerende
verhalen
Pssssst ....
Waarborg is trots huisvester van succesvolle ondernemers. De experts van vandaag en de pioniers die morgen beter maken. Altijd met een sterke missie en een bijzonder verhaal. Ontdek wie ze zijn, wat ze doen en wat ze betekenen voor de wereld om hen heen.
Het team van Waarborg is trots op de bewoners die we mogen huisvesten. Ontdek hier hun bijzondere verhalen.
Basicly / Mediacentrale
Chubb Fire & Security / Wasaweg 1
Fluctus en Brightbird / Zernikelaan 6
Bioclear Earth / Rozenburglaan 13
Cycloon / Energieweg 12
Tizin / Peizerstate
TizinMobile_foto1
Tizin 1
Tizin 3
'Wie niet waagt, wie niet wint!'
lees het hele verhaal
Lees het hele verhaal

Innovatie tot bloei

Schermen vol technische code, flink wat geconcentreerde gezichten en in de hoek een soldeerbout die nog even nagloeit. Wie de kantoortuin van Tizin binnenstapt, ziet direct: hier wordt hard gewerkt aan de toekomst. Oprichter Tamme Minnema: “Bij Tizin ontwikkelen we mobiele oplossingen op maat; van slimme apps voor groepscommunicatie tot een ‘één-druk-op-de-knop’-alarmsysteem voor hulpverleners. En ja”, zegt hij met een glimlach, “dan moet je je wél even goed focussen.”

Dat het met die focus wel snor zit, blijkt uit de groei die Tizin sinds de oprichting heeft doorlopen. Minnema: “Toen we in 2007 begonnen, werkten we vooral op projectbasis voor klanten. We kregen de kans om hele gave ideeën uit te werken voor mooie klanten als de Rabobank en DUO. Maar, zoals dat gaat met projectmatig werken, was er ook altijd sprake van wisselende drukte. Intern ontstond de wens om de daltijden nuttiger in te vullen. Voorzichtig droomden we: zouden we niet voor onszélf kunnen ontwikkelen? Wie niet waagt, wie niet wint, dus in 2008 zetten we die stap.”

En dat was een slimme zet. Inmiddels heeft Tizin drie succesvolle producten op de markt gebracht: Guard Mandown, Socie en Guard Litec.

Safety first

“Begin 2008 startten we met Guard Mandown en inmiddels is dit een toonaangevend safety systeem om zowel de fysieke als sociale veiligheid van werknemers te waarborgen.” Wie dat dan precies gebruikt? “Bijvoorbeeld bedrijven die hun personeel ’s avonds op pad moeten sturen voor een spoedreparatie. Met Guard Mandown op hun telefoon en een speciale Guard Watch om de pols kan het personeel bij een ongelukkige valpartij snel rekenen op hulp. Guard Mandown registreert dan een sterk verminderde beweging en slaat alarm.”

Goed verlicht

De nieuwste toevoeging aan de Tizin productlijn is Guard Litec, een slimme uitvinding die gebruik maakt van het Internet of Things. Minnema: “Na het succes van Guard Mandown vroegen we ons af of de ontwikkelde software naast mensen misschien ook dingen kon monitoren. Defecte straatverlichting bijvoorbeeld, een veelvoorkomende irritatie onder burgers. In co-creatie met gemeenten als Groningen en Aa en Hunze ontwikkelden we een klein kastje dat in elke lantaarnpaal past. Bij storingen verstuurt dit kastje via het internet een signaal, waarop een serviceteam in actie komt.” Inmiddels zijn vele lichtmasten in meerdere gemeenten van zo’n kastje voorzien. “Als je als burger nu een kapotte straatlantaarn ziet en dat meldt, is de kans groot dat de reparateur net de straat inrijdt!”

Groepspraat

Naast Guard ManDown en Guard Litec bracht Tizin tegelijkertijd Socie op de markt, een mobiel platform voor informatie-uitwisseling in grote collectieven. Van kerkgemeenschap tot tennisclub: Socie vergemakkelijkt top-down communiceren. Met meerdere updates per maand staat gebruikersgemak continu voorop en is de applicatie altijd up-to-date.

Maar, dat is niet alles. Minnema: “Socie kan volledig naar wens van de opdrachtgever ingericht worden. Voor deze app hebben wij een enorme database aan code. Je kunt die database zien als een bak vol lego: een grote hoeveelheid bouwstenen die je op eindeloze manieren kunt combineren. Wil de opdrachtgever graag een chatfunctie of reserveringssysteem toevoegen, dan kan dat. Maar wil de klant een functie toevoegen waarvoor we de bouwstenen nog niet hebben? Dan duiken wij de materie in en maken het mogelijk.”

Een goede spot

Tizin als facilitator en als vertaler van ingewikkelde techniek naar alledaagse oplossingen. Dat vraagt om een goed bereikbaar, ruim kantoor waar een jong team van gedreven techneuten in co-creatie met elkaar én de klant aan de apps van morgen kan werken. In de Peizerstate vindt Tizin precies dat: een open kantoortuin, een eigen vergaderruimte én toegang tot het prachtige pentoffice voor klantenontvangst en productpresentaties. “Tja, wij zitten hier wel goed”, besluit Minnema met Groningse nuchterheid. Daar doen we het voor!


Tamme Minnema / Tizin
Logo Tizin