Waar ben je naar op zoek?


MENU
https://waarborgvastgoed.nl
durven doen
Ontwikkeling
De toekomst is verweven met de keuzes die we nú maken. Onze ontwikkelaars denken altijd door: kan een gebouw een woon- & werkfunctie bekleden? En hoe kunnen we met het oog op ons milieu zo slim mogelijk (ver)bouwen?
De toekomst is verweven met de keuzes die we nú maken. Je leest hier alles over onze projecten.
  • Gerevitaliseerde oudbouw & retro nieuwbouw
  • 56 appartementen voor jongvolwassenen
  • Op steenworp afstand van de stad
Tabakko

Onder de rook van tabaksfabriek Niemeyer pronkt sinds kort Tabakko; een modern wooncomplex voor jongvolwassenen. Het pand aan de Koeriersterweg 25 is een object dat in 2017-2018 door het team van Waarborg Vastgoed is omgetoverd tot een modern wooncomplex met een retro karakter.

Het project

Voor Tabakko heeft Waarborg - met het oog op het verleden, het heden én de toekomst - bestaande bouw met nieuwbouw gecombineerd. Het oorspronkelijke pand bestond uit twee verdiepingen; we realiseerden een optopping over de gehele oppervlakte van die oudbouw. Het gedeelte aan de rechterkant van het pand ging vervolgens tegen de vlakte, om daar een nieuwe, moderne aanbouw te realiseren. Zo creëerden we met duurzaam gebruik van bestaande materialen en constructen een bijzonder hoogwaardig, modern wooncomplex. Het resultaat? Vier woonlagen met maar liefst 56 appartementen, variërend van 50 tot 70m2.

De bewoners

Tabakko is ontwikkeld voor mensen die op zoek zijn naar een hoogwaardige, centraal gelegen, maar betaalbare huurwoning in de stad Groningen.