Gegevens

GebouwFrascati
StraatStationsplein 7-9
Postcode9726 AE
PlaatsGroningen
Hoofdbestemmingcombinatie
Website

Omschrijving

Studentencomplex Frascati, Groningen
236 studentenkamers, 1.840 m² sportfaciliteiten en diverse studie- en tentamenruimtes; het voormalig kantoorpand aan Stationsplein 7 en 9 heeft sinds halverwege 2015 een compleet andere bestemming gekregen. Het studentencomplex wordt bewoond door meer dan 200 studenten van de Rijksuniversiteit Groningen. Het prominente gebouw, dat een oppervlakte heeft van circa 11.000 m², is onderdeel van de KPN Borg. De University College van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) huurt de riante kamers in het pand voor een periode van vijf jaar en heeft de verzorging van de verhuur overgedragen aan studentenhuisvester SSH.

De kamers in het pand zijn gesitueerd aan lange gangen, verdeeld over vijf verdiepingen. Iedere verdieping wordt gekenmerkt door een andere kleur muur. Iedere gang is voorzien van toilet- en doucheruimtes en een grote keuken. Op iedere gang wonen 10 studenten.  

Omgeving Stationsplein
Het Stationsplein, dat tussen het hoofdstation van Groningen en de stationsweg ligt, is een bruisende plek aan de rand van het centrum van Groningen. Het is op deze plek waar reizigers per fiets, bus, trein of taxi komen en gaan. Dé plek waar het iedere maandag en vrijdag een komen en gaan van studenten is. Bovenop de gigantische, ondergrondse fietsenstalling van het station staat het bekende ‘Peerd van Ome Loeks’, een van de bekendste symbolen van de stad Groningen. Het beeld heeft zijn bestaan te danken aan een Gronings, gelijknamig volksliedje.

Vanzelfsprekend is Frascati perfect te bereiken met het openbaar vervoer. Maar ook de snelweg A7 en A28 liggen op geringe afstand van het pand. Bovendien is het centrum op slechts vijf minuten lopen. 

Foto's

Kenmerken

Aantal bouwlagen6
LiggingStationsgebied
Aantal huurders1
Aantal parkeerplaatsen20
Faciliteiten

Ligging & bereikbaarheid

LiggingStationsgebied
UitvalswegenA28 en A7 op ca. 1,0 km
Centrum500 meter
Station100 meter

Bewoners