Gegevens

GebouwLaan Corpus den Hoorn
StraatLaan Corpus den Hoorn 106-108
Postcode9728 JR
PlaatsGroningen
Hoofdbestemmingkantoor
Website

Omschrijving

Laan Corpus den Hoorn 106/108
Laan Corpus den Hoorn 106/108 is een bedrijfsverzamelgebouw van drie verdiepingen en in totaal ruim 2.900 m² verhuurbaar vloeroppervlak. De bewoners van dit multifunctionele kantoorgebouw zijn Simplicate, Sportwagenpolis, Leger des Heils, Zo-verzekerd, Nidos en Community Support.
Het pand, een zogenaamd cellenkantoor, is omstreeks 1980 gebouwd, aan de voorzijde opgetrokken in een betonconstructie en afgewerkt met metselwerk. Het pand heeft een grote kantoortuin en de ruimtes zijn voorzien van een systeemplafond, bijbehorende lichtarmaturen en hebben databekabeling. Andere voordelen van het pand: 

  • Aan de achterzijde bevindt zich de toegang tot een (fietsen)kelder;
  • Het gebouw is voorzien van kozijnen gevuld met dubbelglas en heeft een plat dak;
  • Goed geïsoleerd; 
  • Ruime parkeerplaats rondom het gebouw.

Omgeving Laan Corpus den Hoorn
Het kantoorgebouw is gelegen op een ruime kavel in Groningen Zuid, in het kantoorgedeelte van de stadswijk Corpus den Hoorn en nabij het Martini Ziekenhuis. De uit de zestiger jaren daterende wijk is volop in beweging. De oude woningvoorraad is vervangen door nieuwbouw en er is een bypass gerealiseerd tussen de rijksweg A7 (richting Heerenveen en Winschoten) en de rijksweg A28 (richting Assen en Zwolle) om de bereikbaarheid te optimaliseren. Het gebouw is daardoor zeer goed bereikbaar vanaf de belangrijkste verkeersaders van Groningen: de Paterswoldseweg, Laan Corpus Den Hoorn en de snelwegen A28 en A7. 

Foto's

Kenmerken

Aantal bouwlagen3
LiggingCorpus Den Hoorn in de Stadsparkwijk
Aantal huurders5
Aantal parkeerplaatsen61
Faciliteiten

Ligging & bereikbaarheid

LiggingCorpus Den Hoorn in de Stadsparkwijk
UitvalswegenGelegen aan de ring van Groningen
Centrum3,3 km
Station2,5 km

Bewoners