Gegevens

GebouwHoendiepskade
StraatHoendiepskade 23-24
Postcode9718 BG
PlaatsGroningen
Hoofdbestemmingkantoor
Websitewww.hoendiepskade.nl

Omschrijving

Hoendiepskade 23-24
Een van de oudere panden in ons portfolio is de voormalige huishoudschool aan de Hoendiepskade 23-24 in Groningen. Een prachtig pand waarvan Waarborg trots eigenaar is. Indertijd ontworpen door architectenbureau Kuiler en Drewes is dit sfeervolle jaren dertig pand uitermate geschikt voor bedrijven die zich op een centrale plek in de stad Groningen willen vestigen.

Het voormalig schoolgebouw, dat in 1932 is gebouwd, is een prachtig voorbeeld van de jaren dertig bouwstijl. In 1950 is het pand verder uitgebreid in de hoogte en ook in 1962 zijn er wijzigingen aan het gebouw gedaan. In die laatste verbouwing is de indeling van het T-vormige gebouw aangepast. In 2000 is het pand volledig gerenoveerd en grondig verbouwd. Nadat het tijdelijk is gebruikt als kantorencomplex, waarbij de verdiepingen gescheiden verhuurd werden, wordt dit prachtige pand tegenwoordig opnieuw gebruikt als schoolgebouw door het University College van de RUG.

Zoals gebruikelijk was in de jaren dertig bouw, zijn de voormalige klaslokalen voorzien van een horizontaal gerichte raamindeling. Het gebouw bestaat uit circa 3.162 m² bruto verhuurbaar vloeroppervlak en heeft de beschikking over 50 parkeerplaatsen op eigen terrein. Dat, én de centrale ligging in Groningen maken het pand met zowel auto als openbaar vervoer goed bereikbaar.

Omgeving Hoendiepskade
De Hoendiepskade ligt middenin het centrum van Groningen en is daarmee een zeer aantrekkelijke vestigingslocatie voor bedrijven die zichtbaarheid hoog in het vaandel hebben. Bovendien is het pand met zowel auto als openbaar vervoer goed te bereiken: het station is op loopafstand en ook de ring en snelweg liggen op amper 5 minuten rijden. Bovendien is Groningen een bruisende stad met een gunstig ondernemersklimaat: het totaal aantal ondernemingen bedraagt 25.000 tot 26.000.

Foto's

Kenmerken

Aantal bouwlagen3
Liggingcentrum gelegen in de Schilderswijk
Aantal huurders6
Aantal parkeerplaatsen50
Faciliteiten

Ligging & bereikbaarheid

Liggingcentrum gelegen in de Schilderswijk
UitvalswegenGelegen aan de ring van Groningen
Centrum850 meter
Station1,0 km

Bewoners