Gegevens

GebouwMediacentrale
StraatHelperpark 292
Postcode9723 ZA
PlaatsGroningen
Hoofdbestemmingkantoor
Websitewww.mediacentrale.com

Omschrijving

Helperpark
Ambitie, innovatie en creativiteit; het zijn de bewoners die de voormalige energiecentrale maken tot wat het is. De Mediacentrale is hét bruisende ICT- en mediahart van Noord Nederland. Met haar bijzondere uitstraling en een oppervlakte van maar liefst 18.300 m2 is dit pand een icoon voor de stad en bedrijvenpark Europapark. In het pand is bovendien het gezellige WAAR gevestigd, dé ontmoetingsplek voor de bewoners van de Mediacentrale en hun gasten.

Het gebouw heeft een intensieve revitalisatie ondergaan en is omgebouwd tot prachtige kantoorlocatie. De bewoners van het kantoorgebouw zijn actief in zowel de media- als ICT-branche. De Mediacentrale heeft zo’n 50 ruime en inspirerende kantoor- en bedrijfsruimtes, een grote centrale hal, gezamenlijke vergader- en congresaccommodaties én een prettige brasserie, WAAR, waar zowel bewoners als relaties van buitenaf lekker en gezond kunnen lunchen. Al met al een prachtig en uniek platform voor werken en vergaderen, maar ook een geweldige locatie voor evenementen, symposia en product- en bedrijfspresentaties.

Omgeving Mediacentrale
De Mediacentrale is gelegen op een uitstekende locatie in het stadsdeel Europapark in Groningen. In dit deel van Groningen wordt wonen, werken en recreatie met elkaar gecombineerd. Het stadsdeel ligt tussen de zuidelijke rondweg, de A7 en de spoorlijn Groningen - Zwolle en is daardoor uitstekend bereikbaar. Naast de Mediacentrale, heeft ook de Gemeente Groningen intrek genomen in een van de (nieuwe) panden op Europapark en zijn er bedrijven gevestigd als LAVG, Wolters Noordhoff en Ziggo. 

Foto's

Kenmerken

Aantal bouwlagen7
LiggingEuropapark in de Oosterpoortwijk
Aantal huurders61
Aantal parkeerplaatsen115
Faciliteiten

Ligging & bereikbaarheid

LiggingEuropapark in de Oosterpoortwijk
UitvalswegenGelegen aan de ring van Groningen
Centrum2,0 km
Station0,5 km