Yes, 170 meter dieptepunt

Waarborg Vastgoed

Na flink doorboren en een ‘’hoogspannings’’obstakel is Geocomfort op 170 meter diepte aanbeland; een mooi dieptepunt 😉

En koel, zo’n 12 graden aan water temperatuur. En dat is mooi voor de warmtewisselaar (lees; energiecentrale), die daarmee zomers mooi kan koelen en ’s winters een voorsprong heeft qua warmen. Op dit moment wordt de bron gespoeld, zodat het water schoner dan schoon is. Zout water overigens vanaf zo’n 70 meter diepte aanwezig.

En nu?
Na het schoonspoelen van de bron wordt deze verder klaargemaakt voor het laten afzakken van de warmtewisselaar. Dit is de basis voor de WKO (warmte- en koudeopslag) installatie. Is de warmtewisselaar en alle andere apparatuur op de plaatst gebracht en verbonden met de bovenwereld, dan is het tijd om de bouwplaats op te ruimen en resteert er een 170 meter diepe boring met een halve energiecentrale in de grond. Dit wordt afgesloten met een vierkante unit van circa 1.20 x 1.20 met een stalen deksel die de zwaarste vrachtwagens qua wieldruk aankan, een fietsenstalling of een aardig feestje. De volgende stap is de aansluiting op en in de Mediacentrale. Van ondergronds bij de gevel omhoog naar de derde verdieping voor de installatie van de overige installatiedelen.

Tijdslijn
Deze vervolgstap kent een doorlooptijd van een aantal weken. De leveranciers hebben nu al aangegeven een vertraging te hebben op de beschikbare manuren, en met name op de materialen en daarmee belangrijke installatiedelen. Goh, bouwgerelateerd en vertraging; het is al bijna een standaard aan het worden. De op volle toeren draaiende economie zorgt ook hier voor krapte en dat is even flink balen. We houden uiteraard de druk erop en houden jullie op de hoogte met de vervolgstappen en nieuwe data!

Op de hoogte
Dat op de hoogte houden willen we naast de nieuwsberichten over de WKO ook persoonlijk doen. We nodigen jullie graag uit om op donderdag 12 juli een persoonlijke toelichting te krijgen aan de hand van tekeningen en schema’s in restaurant WAAR! Tussen 15.00  en 17.30 uur kunnen jullie binnenlopen, waar wij en de techneuten jullie onder het genot van een hapje en drankje persoonlijk nadere informatie geven over de technische kant van de WKO energiecentrale.  Graag tot dan!

in Blog